Presidència

Darrera actualització: 25/4/2023 13:08 h.
La Presidència és la representant legal de la Diputació i en dirigeix el govern i l'administració. És escollida entre els diputats i diputades que componen el Ple la corporació.

Núria Marín, proclamada nova presidenta de la Diputació de Barcelona

L’alcaldessa de l’Hospitalet de Llobregat, Núria Marín, ha estat elegida aquest dijous com a nova presidenta de la Diputació de Barcelona. Marín ha estat escollida en segona votació amb el suport de 23 diputats.

Regidora de l’Hospitalet des del 1995, va començar la seva trajectòria política com a responsable de l’Àrea d’Hisenda i de la Regidoria de Collblanc-la Torrassa (1995-1999). Fins al 2007, va ser primera tinenta d’alcalde i responsable de l’Àrea d’Economia i Hisenda, fins que va assumir l’Àrea de Planificació, Coordinació i Economia, a més de continuar sent primera tinent d’alcalde.

Núria Marín és vicepresidenta de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, membre de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP), de la Federació de Municipis de Catalunya (FMC), presideix la Xarxa Espanyola de Ciutats Intel·ligents (RECI) i és vicepresidenta de l’assemblea per a l’Agenda Urbana de Catalunya.

A més, també és la primera secretària de la Federació del Partit dels Socialistes de Catalunya de l’Hospitalet, adjunta a la Primera Secretaria del PSC, membre del Consell Nacional del partit, en el qual milita des de 1981, i secretària de Cohesió i Integració de l’Executiva del PSOE. Anteriorment, havia militat en les Joventuts Socialistes de Catalunya.

Accés a les notes de premsa amb la participació de la presidenta per als anys 20202021 i 2022. Font: Servei de Premsa i Xarxes Socials de la Diputació de Barcelona.

Si voleu saber quins han estat els presidents de la Diputació de Barcelona en els seus més de 200 anys d'història, trobareu informació en aquesta pàgina.

Paraules clau: