Dret d'accés a informació pública - accés al tràmit [1]
Què és el dret d'accés a informació pública?
La Llei 19/2014 [2], del 29 de desembre, de transparència, accés a la informació pública i bon govern, reconeix el dret de les persones a sol·licitar i obtenir informació elaborada per l’administració o la que aquesta té en el seu poder com a conseqüència de la seva activitat o de l’exercici de les seves funcions, inclosa la que li subministren els altres subjectes obligats.
Qui el pot exercir?
Aquest dret el poden exercir les persones majors de 16 anys, a títol individual o en nom i representació d'una persona jurídica, sense haver de motivar cap interès.
El dret d'accés només pot ser denegat o restringit si el coneixement o la divulgació de la informació es veu afectada per algun límit o causa d'inadmissió prevista legalment.
Com es pot exercir?
Per a exercir el dret d'accés a la Diputació de Barcelona, s'ha de fer ús del formulari de sol·licitud [3] disponible a la Seu electrònica amb el que es podrà precisar la informació a la qual es vol tenir accés. Es pot signar en nom propi o en representació de qualsevol persona jurídica constituïda legalment.
Com es gestiona?
La gestió d’aquestes sol·licituds es coordina pel Gabinet d'Innovació, Integritat i Transformació Digital Local i segueix el Protocol [4] aprovat per decret de Presidència núm. 7722, de data 29 de juliol de 2020.
Una vegada resolta o estimada per silenci la vostra petició d’accés a la informació pública, podeu presentar reclamació gratuïta i voluntària davant la Comissió de Garantia del Dret d’Accés a la Informació Pública [5] [5](GAIP). Podeu consultar les resolucions de la GAIP [6] contra la Diputació de Barcelona.
Indicadors de gestió i resolucions de les sol·licituds d’accés a la informació pública
[8]Podeu consultar els indicadors de gestió i les resolucions [8] de les sol·licituds d’accés a la informació pública en les què es determina la inadmissió o desestimació total o parcial per concurrència d’algun dels límits o causa d'inadmissió legalment previstos.
Llicència, termes i condicions d'ús de la informació pública facilitada
Llevat s’estableixi el contrari, la informació es facilita conforme els termes i condicions establerts en la llicència Creative Commons Reconeixement 4.0 Internacional (CC BY 4.0) [9]. A més, d’acord amb l’article 17.3 de la Llei 19/2014, la reutilització de la informació ha de garantir:
-
Que el contingut de la informació no sigui alterat
-
Que no es desnaturalitzi el sentit de la informació
-
Que es citi la font de les dades
-
Que s'esmenti la data de la darrera actualizació
Conforme l’article 75.3 del Decret 8/2021, de 8 de febrer, la Diputació de Barcelona es reserva el dret d’establir condicions específiques o complementàries de reutilització de la informació en el moment que aquesta sigui facilitada quan les seves característiques, continguts o naturalesa ho justifiquin.
Podeu completar les condicions de la reutilització de la informació en aquest document [10].
Responsabilitats en l’ús de la informació pública facilitada
La persona que obtingui la informació serà responsable del seu ús i reutilització.
La vulneració de les condicions d’ús abans esmentades, així com els perjudicis ocasionats en els drets de propietat intel·lectual i industrial de la Diputació de Barcelona, podrà donar lloc a l'exercici de les accions que legalment corresponguin i, si escau, a les responsabilitats que se’n derivin.
La Diputació no pot garantir l’absència absoluta d’errors o omissions en la informació facilitada i no es fa responsable dels danys o perjudicis que eventuals errors o defectes puguin generar a la persona que reutilitzarà la informació o a tercers.