Dibaròmetre

Darrera actualització: 17/11/2021 09:13 h.

     

El projecte Dibaròmetre: l’enquesta sobre la percepció ciutadana del municipi, els serveis i l’administració dels ajuntaments de la província de Barcelona, esdevé un projecte inèdit, emmarcat en l’interès de la Diputació de Barcelona per a copsar la percepció de la ciutadania de la província de Barcelona en relació amb el seu municipi i els serveis que ofereix el seu ajuntament.

Concretament, l’estudi se centra en la recollida d’informació sobre la visió que la ciutadania té del municipi, dels serveis que ofereix i de la seva administració, així com en les opinions sobre l’impuls del bon govern, la participació ciutadana, la transparència o la tramitació electrònica, entre d’altres. Amb aquest conjunt d’evidències es pretén contribuir a millorar la presa de decisions tant de la Diputació de Barcelona com dels mateixos ens locals.

El Dibaròmetre es desplegarà a tots els municipis de la província de Barcelona fins al 2022, i es divideix en dos grans grups: d’una banda, els municipis de més de 10.000 habitants, en els quals es durà a terme una enquesta representativa per municipi (un total de 80, excloent-hi Barcelona), i, de l’altra, els 230 municipis de menys de 10.000 habitants, en els quals, per la seva dimensió, es durà a terme una enquesta representativa conjunta.

Al llarg del darrer trimestre del 2020, s’ha posat en marxa la primera fase del Dibaròmetre, amb l’enquesta als municipis de menys de 10.000 habitants, i al llarg del 2021 es continuaran les enquestes als municipis de més de 10.000 habitants.

Amb la voluntat de poder compartir la informació recopilada d’una forma entenedora i transparent, es preveu posar en marxa un espai web per a difondre els resultats del Dibaròmetre de manera oberta i dinàmica, en format de visor interactiu.

Aquest espai web serà el repositori dels diferents informes i anàlisis generats pel Dibaròmetre.

 Presentació dels resultats del Dibaròmetre als municipis de menys de 10.000 habitants. Juny 2021

​​ ​Informe de resultats del Dibaròmetre als municipis de menys de 10.000 habitants. Abril 2021

 Infografia del projecte «Dibaròmetre: l’enquesta de la percepció ciutadana sobre el municipi». Novembre 2021